Niet geaarde stekkerdoos

Tegenwoordig moeten zowat alle stekkerdozen geaard zijn. Maar dat is niet altijd zo geweest. In miljoenen huizen zitten nog ongeaarde stekkerdozen.

Een geaarde stekker is niet per definitie veiliger dan een ongeaarde stekker. Dit is namelijk van een aantal factoren afhankelijk. Bij nieuwe installaties is het tegenwoordig verplicht om uitsluitend geaarde wandcontactdozen toe te passen. Het is vaak niet gewenst dat een apparaat zonder . Ik woon hier in een flat (1e verdieping) en in onze woning zijn alle stopcontact niet geaard.

Dit is al sinds we deze woning gekocht hebben. Het is uiteraard van belang dat u een geaard verlengsnoer of geaarde stekkerdoos ook . Het stopcontact is ook niet geaard. Ik heb geprobeerd om alles aan te sluiten via een geaarde stekkerdoos, omdat ik stekkerdozen met 6 . Wasdroger op ongeaard stopcontactberichtennov 2010Ongeaard stopcontact naar geaardberichtendec 2009Geaarde of niet geaarde stekkerdoos? Hallo iedereen, Ik studeer in Rotterdam en heb daar een studentenkamer zonder geaard stopcontact.

Nu moet ik daar over maanden weer . Ik ga morgen mijn eigen pc in elkaar zetten maar zie nu dat het stopcontact (woonkamer) niet geaard is.

Nu had ik op diverse forums gelezen . Geaarde stekker omzetten naar niet geaard – Elektronicaberichtendec 2011Hoe een stekkerdoos aarden zonder geaarde WCD. UPS aansluiten op niet geaard stopcontact – Overige. De wasmachine bijvoorbeeld blijft het gewoon doen als de aardedraad loszit of ontbreekt.