Gasfornuis vlam gaat uit

Op mijn gasfornuis blijft gaspit niet branden. Op veel gasfornuizen zit een beveiliging dat als de vlam uit gaat, de gastoevoer stopt. Alle branders gecontroleer zien er goed uit.

Als ik de vlam afscherm van het thermokoppel gaat de ontsteking weer binnen een paar . Als we het gas op de laagste stand zetten vallen zo nu en dan de twee meest rechts gelegen pitten spontaan uit. Mijn gasfornuis heeft een elektrische ontsteking. Deze functioneert oke echter als de vlam brand dan valt deze steeds weer uit.

Aardgas brandt nogal langzaam zodat zonder het langzame deel de vlam met. Ik kan me herinneren uit de tijd dat ik op gas kookte dat de gaatjes wel eens vol . Ik zou dit niet doen haal de pitten uit elkaar en maak het schoon. De afgelopen dagen kwam er uit ons gasfornuis ook weinig vuur, ,mijn . Instellen hoe hard een gasfornuis brandt. Ook als ik een vlamverdeler (of hoe heet zo’n ding) gebruik, gaat het nog.

Minder mocht niet omdat anders de kans bestaat dat het uitwaait en dat is . Ook al houd ik de knop lang vast dan gaat die ook uit. Daar wel en niet voor niks : als een vlam van mijn vierpitstoestel uitwaait en een ander .

Later steek ik hem weer aan, maar deze wil niet meer blijven branden, zodra ik loslaat gaat ie uit. Het is de thermokoppel (het pinnetje waar de vlam tegen brandt naast de brander) die je parten speelt. Sinds enkele weken hebben we problemen met ons gaskook toestel. Dwz dat de vlam uitgaat en er dus niet gekookt kan . Al houd ik de knop een hele minuut in, zo snel ik loslaat gaat het gas direct weer uit.

Nu heb ik dus iets zwaars op de knop geleg en zo kon ik . De vlam brandt, maar gaat na verloop van tijd uit. De vlam is geel, zeer groot en brandt niet regelmatig. De vlam gaat uit als ik deze probeer te ontsteken.

Dooft de vlam, dan wordt deze automatisch opnieuw ontstoken, uiteraard op. Want bij het design gaat ATAG uit van natuurlijke bewegingen van de mens, . Een vlambeveiliging is een elektrische bewaking van de vlam in een stookolie. Falcon Classic Deluxe : tweede falcon fornuis en deze heeft hetzelfde probleem vlam voor, grote niet de wokbrander, gaat uit omdat er gee. Wanneer de vlam uit gaat, en het voelpunt weer krimpt, zal de gastoevoer. De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden in geval van onjuist gebruik van de vlam.

Als de brander onbedoeld uit gaat, draai de bedieningsknop dan in . Nu bestaat onze pit uit zo´n los rond plaatje die op een cirkel met. Kookplaatbeveiligingen voorkomen dat gas kan ontsnappen als de vlam is gedoofd of als u vergeet de elektrische kookplaten uit te zetten.